Întreținerea mașinilor: 4 pași simpli

Întreținerea mașinilor ne permite să ne bucurăm atât de o mașină nouă, modernă, cât și de o una second-hand. De aceea, trebuie să învățăm ce trebuie să facem în mod periodic pentru a preveni defecțiuni grave și costisitoare și cum să conducem în condiții cât mai sigure. Aceste lucruri nu sunt deloc dificil să realizat. Mai jos puteți afla principalii pași pentru întreținerea corectă a mașinilor.

1. Alegerea service-ului auto
2. Magazinul ideal de piese auto
3. Schimbarea la timp a consumabilelor
4. Combustibil de foarte bună calitate

1. Alegerea service-ului auto

Toate țările care au trecut prin perioade de tranziții economice importante s-au confruntat cu problemele cărora și noi trebuie să le facem față: firme lipsite de experiență prezente pe piață, antreprenori interesați de câștiguri rapide într-un timp foarte scurt, piese auto de slabă calitate pentru a avea prețurile cât mai scăzute și pentru a se vinde repede, foarte mulți profesioniști plecați în străinătate pentru a câștiga mult mai bine, etc.

Cauciucuri SH și problemele pe care le pot crea(Deschide intr-un tab nou)

Dar toate acestea sunt probleme pentru care există soluții; nu trebuie să vă faceți griji.

Cel mai important lucru este alegerea unui service cu adevărat profesionist și a unor specialiști cu suficientă experiență. Dacă sunteți experimentat în domeniul șoferiei și dacă aveți de ani de zile o mașină în grijă, mai mult ca sigur că aveți deja un service auto profesionist cu care colaborați de ani de zile.

Dacă sunteți șofer începător, vă sugerăm să cereți ajutorul unei rude sau unui prieten foarte bun care conduce de mai mult timp. Întotdeauna alegeți service-ul auto în urma unei recomandări venite din partea unei persoane de încredere. Apoi, cu timpul, stabiliți dumneavoastră dacă sunteți sau nu mulțumiți de serviciile furnizate de către respectiva firmă.

Sursă video: CoastaDeEst

2. Magazinul ideal de piese auto

Putem spune că ne confruntăm cu o adevărată invazie de firme care comercializează piese auto. Cele mai multe, atenție, sunt cele care vând piese auto ieftine, de slabă calitate. Este foarte riscant să cumpărați piese auto de la magazinele neprofesionale, deoarece ele pot cauza tot felul de situații și defecțiuni chiar în trafic, ceea ce vă poate pune viața în pericol.

5 sfaturi utile pentru șoferi(Deschide intr-un tab nou)

Așadar, următoarea sugestie pentru întreținerea mașinilor este să întrebați și verificați întotdeauna despre garanția pieselor auto pe care intenționați să le cumpărați. Păstrați certificatele în locuri sigure, unde să le găsiți repede. Unele piese auto sunt foarte costisitoare și necesită investiții mari. Toate aceste lucruri vă vor ajuta să vă bucurați din plin de performanțele unei mașini noi, morderne sau să vă întrețineți în mod optim mașina second-hand, recent achiziționată.

3. Schimbarea la timp a consumabilelor

Respectați cu strictețe intervalele de timp când trebuie schimbate anumite consumabile sau piese importante! Realizarea unui astfel de lucru vă poate salva de la situații neplăcute, periculoase și de la cheltuieli neprevăzute foarte costisitoare.

După 10.000-20.000 de kilometri, trebuie să schimbați în primul rând uleiul de motor. În același timp, mai trebuie schimbate filtrul de ulei, filtrul de aer, filtrul carburant și filtrul de polen. Toate schimburile trebuie făcute în funcție de precizările din cartea tehnică a mașinii, bineînțeles. Dacă nu aveți această carte, va trebui să solicitați ajutor din partea unui service specializat profesionist.

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

Anumite modele de mașini necesită după 40.000-60.000 de km rulați schimbarea următoarelor piese: plăcuțe de frână, discuri de frână, lichid pentru servodirecție, bujiile, servofrâna.

După 60.000 de kilometri parcurși, anumite modele de mașini necesită înlocuirea kitului de distribuție, a celui de transmisie și schimbarea uleiului cutiei de viteză.

Întreținerea în mod corect se va reflecta în menținerea performanțelor unei mașini noi moderne, în mod cert.  Chiar dacă timpul este limitat și aveți un program foarte aglomerat la serviciu, nu amânați să vă întrețineți în mod constant și profesional mașina. Nu este vorba numai despre defecțiunile care pot apărea, ci și despre siguranța rutieră.

Luați în calcul faptul că, în România, traficul este foarte aglomerat, șoferii conduc cu neatenție și foarte repede, șoselele nu sunt de bună calitate, există foarte multe magazine de piese auto care vând produse de slabă calitate, pentru a fi atractive din punctul de vedere al prețurilor. Toate acestea reprezintă factori de risc majori de care ar trebui să țineți cont!

Sursă video: Ilie Cozanu

4. Combustibil de foarte bună calitate

Ultimul sfat pentru întreținerea mașinilor se cam înțelege de la sine. Dacă veniturile personale vă permit, alegeți benzină sau motorină de foarte bună calitate și alegeți ulei pentru motor la fel de bun, de asemenea. Numai în felul acesta veți menține perfomanțele unei mașini noi, moderne,  precum și ale unei mașini second-hand bine întreținute. Reviziile tehnice și indicațiile mecanicilor trebuie respectate de asemenea.

BUGATTI- MAȘINI DE LUX!(Deschide intr-un tab nou)

În mediul online există foarte multe articole informative cu sfaturi foarte practice, care sunt de un real folos pentru începători, în primul rând.

Blogul Triauto.ro postează în mod periodic articole foarte interesante despre mașini, defecțiuni posibile, semne importante, metode de întreținere a mașinilor, istoria celor mai mari producători de automobile din lume, modele noi și performante de mașini, topuri interesante, noutăți despre mașinile electrice, etc.

Astfel, orice șofer începător găsește într-un singur loc și într-un mod foarte succint informații utile din domeniul auto, pe care le poate valorifica în viitor.

Mașinile electrice: tot ce trebuie să știi despre ele(Deschide intr-un tab nou)

Triauto.ro este un site de anunțuri gratuite care vă oferă zilnic posibilitatea de vă schimba mașina sau de vă cumpăra una nouă, în condiții foarte bune. Este vorba despre o echipă de profesioniști în domeniul marketingului care are o experiență de peste 6 ani în domeniul auto!