Mașini cu motor Diesel: PRO sau CONTRA?

Pentru că prețurile mașinilor sunt destul de ridicate, este util să cunoaștem toate opțiunile pe care le avem în momentul de față, în ceea ce privește domeniul auto. Pentru persoanele care nu au multă experiență când vine vorba de mașini, prezentăm câteva lucruri interesante despre mașinile cu motor Diesel. Iată principalele subiecte pe care le vom detalia:

Consum de combustibil mai redus

Mașinile Diesel au motoare mult mai eficiente și consumă mai puțin combustibil decât mașinile care au motoare ce funcționează cu benzină. În situația în care sunteți nevoiți să străbateți distanțe mari în mod constant sau dacă vă place să călătoriți mult, e indicată o mașină cu motor Diesel. Odată cu apariția sistemelor moderne de injecție cu combustibil de înaltă presiune, reducerea consumului de carburant este și mai importantă.

Specialiștii susțin, de asemenea, faptul că o mașină care funcționează pe bază de motorină va avea un risc mai redus de a lua foc. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că motoarele de tip Diesel funcționează diferit. Pentru astfel de motoare, arderea nu are loc prin aprindere cu scânteie, la fel ca în cazul motoarelor care funcționează pe bază de benzină. Motoarele Diesel folosesc aer comprimat pentru aprinderea combustibilului. Astfel de mașini se vor defecta mai rar și reparațiile vor costa mai puțin. Este un alt argument de care trebuie să țineți cont atunci când veți alege noul model de mașină.

Șoferii cu experiență cunosc faptul că mașinile mari și camioanele au motoare de tip Diesel. Motivul constă în faptul că mașinile cu motor Diesel dezvoltă un cuplu mai mare.

Ardere constantă și eficientă

Aceasta este una din caracteristicile motorului de tip Diesel și unul dintre motivele datorită căruia se obține un cuplu mai bun. Începând cu momentul în care este introdus combustibilul, acesta va arde în mod constant. O altă particularitate a unui astfel de motor este prezența bujiilor incandescente. Un motor de tip Diesel va porni întotdeauna mai repede, chiar și în condiții de temperatură foarte scăzută.

Sursă video: Cum Sa Iti Faci Singur (Mecanica Povestita)

Istoria motorului Diesel

În anul 1858 s-a născut cel care avea să devină un strălucit inginer german, pe nume Rudolf Diesel. Făcea parte dintr-o familie de imigranți modești, care au decis să se stabilească la Paris. La vârsta de 16 ani, Rudolf a reușit cu succes să obțină o bursă de merit la Universitatea Politehnică Regală din Munchen.

În anul 1880 reușește să finalizeze studiile și se întoarce la Paris pentru a lucra împreună cu Carl Von Linde, profesorul său, la realizarea unui sistem de refrigerare pentru o fabrică de gheață.

Zece ani mai târziu, Rudolf Diesel se mută la Berlin și începe să lucreze la realizarea unui motor care funcționa pe bază de vapori de amoniac. Evenimentul de soldează cu o explozie puternică din cauza căreia tânărul inginer este nevoit să stea în spital câteva luni bune.

Chiar dacă acest incident a avut urmări foarte neplăcute, marele inventator a continuat cercetările și a reușit să creeze celebrul motor Diesel.

Puțină lume cunoaște faptul că numele îi aparține soției acestuia, Martha Diesel. Ea este cea care i-a sugerat ca numele noului motor să fie motorul Diesel. Realizarea lui a fost posibilă cu ajutorul magnatului german Alfred Krupp și cu ajutorul uzinelor MAN.

În anul 1900, la Expoziția Universală de la Paris urma să fie prezentat primul motor Diesel. Acesta avea motor cu o capacitate cilindrică de 1960 cmc și o putere de 19,71 CP. Le putem numi performanțele anilor 1990! Chiar dacă funcționa chiar și pe bază de ulei vegetal, dezavantajele erau prezente: zgomot ridicat și poluare excesivă.

Deoarece Rudolf Diesel a murit în condiții misterioase, acesta nu a reușit sa perfecționeze noul model de motor până la capăt. Cei care au finalizat și perfecționat ideea acestuia, aveau să lanseze prima mașină cu motor Diesel (modelul 260D!) în anul 1936. Este vorba, bineînțeles, despre compania Mercedes, care a fost urmată imediat și de către compania franceză Peugeot.

Motorul Diesel in prezent

În prezent, este inutil să mai subliniem faptul că mașinile cu motor Diesel sunt foarte apreciate în toată lumea și preferate pentru consumul redus dar și pentru calitățile motorului.

Tehnologiile moderne de fabricație și multitudinea de sisteme moderne electronice apărute în ultimii 15 ani au permis realizarea de automobile performante și foarte utile. Este destul de dificil să optăm astăzi pentru un model anume de mașină, deoarece avem de unde alege. Nu este vorba numai despre performanțele de viteză, este vorba despre confort, despre eleganță, accesorii și mai ales despre design.

Este adevărat că era mașinilor care funcționează pe bază de combustibil se apropie de final! Cu toate acestea, șoferii profesioniști cunosc foarte bine plăcerea de a conduce o mașină foarte bine realizată și finisată, cu un motor performant și foarte puternic.

Este foarte interesant ce noi descoperiri vor avea loc în era mașinilor electrice și a celor hibrid.

Sursă video: 99Vehicles

Pentru persoanele pasionate de mașini cu motor Diesel foarte moderne, ele pot fi cumpărate în prezent și direct din România. Aproape toate mărcile celebre de automobile și-au deschis reprezentanțe după 1990 și în România. Este un lucru foarte îmbucurător care trebuie susținut și încurajat în mod continuu.

Pe site-ul de anunțuri gratuite Triauto.ro veți găsi multe oferte de mașini second-hand, mai mult sau mai puțin rulate, pe care le puteți cumpăra prin mai multe metode: numerar, leasing auto, rate bancare, sistem BUY-BACK, etc.

De asemenea, puteți posta anunțuri în mod gratuit tot pe acest site de anunțuri auto. Este un site cunoscut deja, de foarte multe persoane, care funcționează de mai bine de 6 ani.

Pentru orice precizare suplimentară, vă rugăm să contactați în mod direct un reprezentant din partea companiei. Veți primi în foarte scurt timp toate informațiile de care aveți nevoie. Personalul este foarte prietenos și amabil în această companie.