Top maşini hibrid 2023

Tot mai multe persoane atât în România, cât şi la nivel global încearcă să găsească soluţii cât mai avantajoase de a-şi minimiza costurile de transport, dar şi de a avea la dispoziţie o alternativă mai ecologică la maşinile tradiţionale pe combustibili fosili. În acest sens, modelele de maşini hibrid sunt considerate de mulţi ca fiind cea mai bună opţiune, acestea prezentând avantajele maşinilor electrice, dar şi a celor tradiţionale.

Oferta auto hybrid este din fericire foarte variată, acum având la dispoziţie un număr foarte mare de modele din care puteţi alege. Însă cu toate acestea, multe persoane se întreabă ce înseamnă maşină hibrid şi care sunt avantajele sale. Printre cele mai importante beneficii pe care aceste vehicule le prezintă sunt costurile reduse, emisiile de gaze scăzute şi costurile minime de întreţinere.

  • Maşini hibrid ce înseamnă?
  • Costuri reduse
  • Emisii de gaze minime
  • Costuri de întreţinere avantajoase

Dupa ce analizezi lista noastră cu cele mai bune mașini hibride in 2023, ai putea sa te uiți si la mașinile electrice: tot ce trebuie să știi despre ele

Lista autoturismelor hibrid din 2023

  1. Toyota Yaris
  2.  Renault Clio
  3. BMW 330e
  4. Skoda Superb iV
  5. Kia Sportage
  6. Lexus NX
  7. BMW 530e

Maşini hibrid ce înseamnă?

O maşină hibrid presupune un vehicul care foloseşte două surse de energie pentru a se deplasa. De cele mai multe ori, maşinile hibrid sunt echipate cu un motor pe combustibil fosil standard, fie el diesel sau pe benzină, dar şi cu un motor electric. O astfel de maşină va avea un consum mult mai eficient şi va fi mult mai economică în comparaţie cu o maşină tradiţională.

Costuri reduse pentru o maşină hibrid

La o maşină de tip hibrid, motorul pe benzină funcţionează doar atunci când este strict necesar. Când funcţionează componenta electrică, combustibilul nu se mai consumă. În plus, sistemele hibride de autoturisme sunt prevăzute cu un sistem de frânare regenerativă, ceea ce înseamnă că se generează  electricitate din energia uzată pe măsură ce maşina încetineşte. Această energie se va stoca în baterie şi va fi apoi utilizată pentru alimentarea motorului electric.

În felul acesta, consumul de combustibil necesar deplasării este mult mai redus şi costurile de asemenea. Sunt foarte avantajoase pentru persoanele care conduc zilnic şi, mai ales, pentru persoanele care au de străbătut distanţe mari în mod periodic.

Emisii minime de gaze la maşini hibrid

Pentru că trăim într-un mediu foarte poluant, este crucial să participăm la minimizarea emisiilor de gaze. Este important pentru copiii noştri, pentru familie şi pentru noi să trăim într-un mediu curat. Este foarte adevărat că eforturile noastre nu se vor simţi în viitorul apropiat, însă, cu timpul, din ce în ce mai mulţi oameni vor realiza că eliminarea poluării înseamnă o viaţă mult mai sănătoasă, lipsită de boli.

Costuri de întreţinere avantajoase

Faptul că modelele de maşini hibrid din România funcţionează pe bază de curent electric înseamnă că nivelul de uzură este mai redus. Sistemul de frânare regenerativă determină o mai slabă uzura a frânelor, în această situaţie. Se poate constata cu uşurinţă faptul că achiziţionarea chiar şi a unor modele de maşini hibrid sh poate fi o investiţie importantă în viitorul finanţelor personale, dar şi a sănătăţii mediului înconjurător.

Acestea nu reprezintă singurele avantaje pe care noile modele de autovehicule moderne le au. Pentru că sunt maşini foarte practice şi mult mai economice, producătorii mari din industria de automobile îşi îndreaptă foarte mult atenţia către producţia de astfel de automobile în ultimul timp.

La nivelul anului 2023, următoarele modele sunt considerate a fi printre cele mai bune maşini hibrid de pe piaţă şi au câştigat atât simpatia criticilor, cât şi a multor categorii de clienţi. Indiferent că doriţi să alegeţi un model nou sau dintr-o gamă de maşini hibrid second hand, o astfel de maşină cu siguranţă vă va avantaja şi vă va schimba definitiv modul în care vă bucuraţi de activitatea de condus şi călătoriile zilnice cu maşina.

Numarul autoturismelor inregistrate in Suedia din 2010 pana in 2020
  1. Toyota Yaris

Cu un motor de 1.5 litri pe benzină şi 114 bhp, Toyota Yaris este unul din cele mai apreciate modele hibride de pe piaţă. Confortabilă atât în oraş, cât şi pe şoselele naţionale, Toyota Yaris prezintă un sistem automat de încărcare electrică “self charging” ce vă va permite să vă bucuraţi de drum fără să fie necesară alimentarea la o staţie de încărcare electrică. Cu o dimensiune redusă, dar cu un design modern, aceasta va putea să vă ajute să vă bucuraţi din nou de deplasările zilnice.

  1. Renault Clio

Din categoria de maşini hibrid la preţuri accesibile face parte şi Renault Clio. Un progres clar faţă de modelul anterior, aceasta oferă un motor pe benzină de 1.6 litri şi un motor electric ce împreună dezvolta 143 bhp, capabili să ofere o combinaţie optimă de putere şi confort din punct de vedere al economiei de combustibil. Renault Clio este un model cu un design atrăgător şi perfect pentru călătoriile din oraş, având dimensiunile perfecte pentru a permite oricărui şofer să circule şi să parcheze fără probleme.

  1. BMW 330e

Este o maşină hibrid adorată nu doar datorită aspectului unic şi emblematic, ci şi datorită faptului că are o autonomie ce poate atinge până la 60 de kilometri, permiţându-vă în acest fel să vă deplasaţi cu emisii 0. Se conduce uşor, ca orice maşină BWM Seria 3. Aceasta prezintă un interior foarte spaţios, fiind recomandată cu precădere nu doar celor care au o familie mare, ci şi celor care doresc să se bucure de eleganţă şi stil.

  1. Skoda Superb iV

Cu un confort accentuat, dar şi o eleganţă impresionantă, Skoda Superb iV este o maşină hibrid ce combină un motor pe benzină eficient de 1.4 litri cu un motor electric ce vă va oferi o autonomie de până la 60 de km. Acest model are un interior spaţios, cu un design elegant, fiind o alegere ideală indiferent că îl utilizaţi pentru drumurile zilnice la job sau pentru a vă bucura de călătorii împreună cu familia.

  1. Kia Sportage

Kia Sportage prezintă un design modern atât interior, cât şi exterior, fiind un model care cu siguranţă vă va capta atenţia. Datorită dimensiunii generoase din interior, Kia Sportage este un autoturism ce poate fi excelent pentru o familie mare. De asemenea, motorizarea pe combustibil fosil, alături de cea electrică va oferi o eficienţă de consum foarte bună, fiind o alegere excelentă pentru cei ce doresc să se bucure de stil, rafinament, dar şi de economii substanţiale.

  1. Lexus NX

O maşină hibrid premium, Lexus NX doreşte să ofere şoferilor oportunitatea de a se bucura într-un mod cât mai elegant şi confortabil de drumurile zilnice. Acest model este prevăzut cu cele mai noi tehnologii disponibile, iar datorită motorului electric, veţi putea să călătoriţi până la 60 de km fără să vă faceţi griji în legătură cu combustibilul.

  1. BMW 530e

Producătorul german a introdus pe piaţă o versiune hibridă a modelelor celebre din Seria 5, acestea fiind autoturisme potrivite pentru cei care sunt interesaţi de maşini electrice şi motorizări mai ecologice. BMW 530e este un model atrăgător, dar şi foarte economic, fiind dotat cu un motor electric ce poate acoperi o distanţă de aproximativ 30 de kilometri, o distanţă mai mult decât suficientă pentru a ajunge la o benzinărie. Cu un motor pe benzină de 2.0 litri, BMW 530e este o maşină recomandată pentru deplasările în interiorul localităţilor, dar poate fi utilizată cu succes şi pe drumurile naţionale.

Acestea au fost cele mai importante modele de maşini hibrid care captetază atenţia entuziaştilor, dar şi a clienţilor.

 Toate la un loc ne confirmă faptul că producătorii celebri de automobile sunt foarte interesaţi de modelele nepoluante de maşini. Totuşi, ei îmbină utilitatea cu luxul, nerenunţând la confortul cu care ne-au obişnuit deja. Pe piaţă există maşini hibrid de vânzare la diferite trepte de preţuri, de cele mai multe ori mari, însă odată cu trecerea timpului, costul acestora vă scădea şi vor deveni mai accesibile.

Au apărut însă şi maşini second-hand pe piaţa auto din România. Diferenţele de preţ sunt importante. Acum că aţi înţeles ce înseamnă autoturism hibrid şi care sunt avantajele sale incredibile faţă de un model tradiţional, poate veţi lua în considerare un astfel de model pentru a vă bucura nu doar de economii substanţiale, ci şi de confort sporit. Indiferent că vă deplasaţi în ţară sau în oraş, o maşină hibrid poate fi cea mai bună investiţie pentru viitorul finanţelor personale, dar şi pentru minimizarea impactului asupra mediului înconjurător.