7 mașini hibrid ale momentului

Șoferii din întreaga lume apreciază mașinile hibrid. Pentru persoanele care cunosc mai puțin acest domeniu, punctăm câteva avantaje importante pe care le prezintă mașinile moderne de acest tip.

Cele mai frumoase mașini hibrid din anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

Costuri reduse
Emisii de gaze minime
Costuri de întreținere avantajoase
1. Mercedes S560e
2. BMW 530e
3. Honda CR V Hybrid
4. Volvo XC 90 T8
5. Hyundai Ioniq
6. Skoda Superb iV
7. BMW 330e

Costuri reduse

La o mașină de tip hibrid, motorul pe benzină funcționează doar atunci când este strict necesar. Când funcționează componenta electrică, combustibilul nu se mai consumă. În plus, sistemele hibride de autoturisme sunt prevăzute cu un sistem de frânare regenerativă, ceea ce înseamnă că se generează  electricitate din energia uzată pe măsură ce mașina încetinește. Această energie se va stoca în baterie și va fi apoi utilizată pentru alimentarea motorului electric.

În felul acesta, consumul de combustibil necesar deplasării este mult mai redus și costurile de asemenea. Sunt foarte avantajoase pentru persoanele care conduc zilnic și, mai ales, pentru persoanele care au de străbătut distanțe mari în mod periodic.

Emisii de gaze minime

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

Pentru că trăim într-un mediu foarte poluant, este crucial să participăm la minimizarea emisiilor de gaze. Este important pentru copiii noștri, pentru familie și pentru noi să trăim într-un mediu curat. Este foarte adevărat că eforturile noastre nu se vor simți în viitorul apropiat, însă, cu timpul, din ce în ce mai mulți oameni vor realiza că eliminarea poluării înseamnă o viață mult mai sănătoasă, lipsită de boli incurabile.

Costuri de întreținere avantajoase 

Top 10 mașini sport din anul 2020(Deschide intr-un tab nou)

Faptul că mașinile hibrid funcționează pe bază de curent electric înseamnă că nivelul de uzură este mai redus. Sistemul de frânare regenerativă determină o mai slabă uzură a frânelor, în această situație.

Acestea nu reprezintă singurele avantaje pe care le prezintă noile modele de autovehicule moderne. Pentru că sunt mașini foarte practice și mult mai economice, producătorii mari din industria de automobile își îndreaptă foarte mult atenția către producția de astfel de automobile în ultimul timp.

La nivelul anului 2000, următoarele modele de automobile hibride au câștigat simpatia criticilor, precum și simpatia multor categorii de clienți. Mai mult ca sigur că există și alte modele performante și avantajoase de mașini hibrid! În continuare vă prezentăm cele mai reușite modele din anul 2020, conform clasificărilor oficiale.

1. Mercedes S560e

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide intr-un tab nou)

Este un model hibrid foarte reușit, care reunește într-un mod profesionist luxul unei mașini de tip S-Class cu un motor electric de ultimă generație. Dacă rezervele de benzină s-au epuizat, motorul electric vă permite să vă deplasați aproximativ 50 de kilometri fără probleme. Alături de acest motor electric, Mercedes S560e mai este dotat cu un motor pe benzină de tip V6, care are o capacitate de 3 litri. Același confort, stil și aceeași eleganță cu care producătorul german ne-a obișnuit deja. De data aceasta, în varianta hibridă!

2. BMW 530e

Seria 5 de mașini marca BMW a fost considerată mașina anului 2017, dacă vă mai aduceți aminte. Producătorul german a creat și versiunea hibridă pentru persoanele interesate de mașini electrice. Este un model impunător, foarte economic, dotat cu un motor electric care poate acoperi o distanță de 30 de kilometri dacă rezerva de combustibil s-a terminat. Este un model de mașină indicat pentru deplasările în interiorul localității.

3. Honda CR-V Hybrid

Honda CR-V Hybrid este un model foarte reușit, cu un motor electric și unul pe benzină, care are o capacitate de 2,0 litri. Combinația a fost soluția perfect aleasă de către producător pentru o mașină perfectă pentru familie. Mașina este foarte eficientă și are un design extrem de atrăgător și rafinat în același timp.

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)

4. Volvo XC 90 T8

Reprezintă o provocare foarte interesantă, începând cu felul în care arată acest automobil. Astfel, suedezii s-au impus pe piața auto și în anul 2020. Este vorba despre singurul SUV hibrid de tip plug-in cu șapte locuri care a existat pe piața auto în anul 2020. Performanța a fost foarte interesantă și datorită faptului că XC90 T8 este cel mai rapid model de mașină din această clasă! Sobru, impunător, rapid și foarte, foarte elegant.

5. Hyundai Ioniq

Modelul acesta face parte din cele mai ieftine mașini hibrid construite până în prezent. Are și un cost de întreținere foarte redus. Se conduce foarte ușor și este și o mașină impunătoare, cu un design interesant. Compania Hyundai produce foarte multe modele de mașini hibrid convenționale, de tip plug-in, precum și mașini full electrice.

6. Skoda Superb iV

Este o mașină foarte sobră și elegantă în același timp, dar spațioasă, recomandată pentru familie. Motorizarea este asigurată de către două motoare: unul electric și unul pe benzină cu o capacitate de 1,4 litri. Motorul electric este suficient de puternic pentru a oferi o autonomie de aproape 60 de kilometri dacă sunt epuizate rezervele de combustibil. Specialiștii consideră că este o mașină la fel de frumoasă ca și un Volkswagen Passat GTE, poate chiar mai confortabilă! 

7. BMW 330e

Este mașina hibrid care atinge o autonomie de 50 de kilometri și se deplasează cu emisii 0. Se conduce ușor, ca orice mașină de Seria 3. Este foarte spațioasă în interior. Recomandată pentru familii cu mulți copii dar și pentru companii.

Acestea au fost cele mai importante modele de mașini hibrid care au dominat industria auto din anul 2020. Toate, la un loc ne confirmă faptul că producătorii celebri de automobile sunt foarte interesați de modelele nepoluante de mașini. Totuși, ei îmbină utilitatea cu luxul, nerenunțând la confortul cu care ne-au obișnuit deja. Bineînțeles că prețurile sunt în momentul acesta ridicate pentru mașinile noi. Au apărut însă și mașini second-hand pe piața auto din România. Diferențele de preț sunt importante. Este foarte adevărat că se găsesc mai greu modelele de actualitate, dar merită să încercați. Sumele de bani economisite sunt importante, mai ales pentru combustibil. Dacă vă deplasați periodic în țară sau dacă faceți naveta zilnic, este o investiție pe care ar trebui să o luați în seamă!

Sursa foto: netcarshow.com