Ce modele de mașini electrice sunt așteptate în showroom-uri în anul 2021?

BMW iX3

         BMW iX3 are o putere maximă de 210 kW/286 CP. Motorul asigură o accelerație de 0-100 km/h în numai 6,8 secunde. Autonomia este de până la 460 km. Prețul său comunicat de producător începe cu suma de 56.800 dolari fără TVA.

Mașinile electrice: tot ce trebuie să știi despre ele(Deschide intr-un tab nou)

         Motorul este amplasat în spate și este asistat de un pachet de sisteme electronice. Este prezent noul sistem ARB.

         Precomenzile pot fi realizate începând cu luna septembrie. Primele livrări în Europa și în România sunt așteptate în primul trimestru al anului viitor.

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide intr-un tab nou)

MERCEDES EQS

         Este versiunea complet electrică a modelului Mercedes S Classe. Lansarea va avea loc anul viitor. Producătorii au anunțat ca acest model va fi primul care va utiliza platforma rotundă destinată vehiculelor de lux și executive, cu propulsie electrică. Ulterior urmează să apară modelul EQE si SUV-urile derivate din acestea două.

Cele mai frumoase mașini hibrid din anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

         Autonomia acestui model modern este de până la 700 km (conform WLTP). În momentul de față producătorul realizează teste în centre specializate din regiuni precum Scandinavia, sudul Europei, sudul Africii, China și SUA.

RIVIAN R1S

         Acest model este planificat sa apară vara viitoare. O mașină cu accente sportive, deși stilul este tot clasic, are trei rânduri de scaune. Autonomia bateriei este de 500 km iar prețul de pornire pleacă de la suma de 72.500 dolari.

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

         Producătorul american RIVIAN anunța faptul că elementele de bază ale modelului R1S sunt comune cu cele ale modelului R1T, patru motoare (câte unul pentru fiecare roată) și trei opțiuni de pachete de baterii.

VOLVO XC40 RECHARGE

         Este vorba despre versiunea electrică completă a modelului XC40!

         Chiar dacă acest model este compact, spațiul de stocare din interior este suficient, interiorul fiind foarte elegant. Automobilul este dotat cu o baterie de 78 kWh care oferă o autonomie de peste 350 km, fiind necesară o singură încărcare. Puterea acestei mașini este de 408 CP.

Curiozități auto(Deschide intr-un tab nou)

         Prețul de pornire pentru VOLVO XC40 RECHARGE este de 50.000 dolari. Precomenzile au început deja!

AUDI E-TRON GT 2021

         Acest model de mașină electrică se dorește a fi un succes răsunător! Este un SEDAN electric foarte elegant, cu mulți cai putere și extrem de sofisticat.

         Puterea motorului anunțată de producător este de numai 590 CP. Se încarcă în mod foarte rapid, aproximativ 20 de minute (până la 80% din capacitate). Prețul de pornire este de 100.000 dolari. Fiind dotat cu două motoare puternice, acesta ar trebui sa parcurgă distanța de 100 km în doar 3 secunde. O performanță tehnică remarcabilă marca AUDI!

Industria auto pe scurt(Deschide intr-un tab nou)

NISSAN ARIYA 2022

         Dacă nu ați știut până acum, în urmă cu zece ani, grupul NISSAN a lansat un model modest de mașină electrică care a avut un succes răsunător: vânzări de aproape 500.000 buc.

         La sfârșitul acestui an, modelul ARIYA beneficiază de o abordare și mai elegantă! Acest model de Crossover are cinci locuri, un aspect foarte agresiv, multe suprafețe concave și roți împinse spre colțuri. Cabina este de tip minimalist, podeaua joasă, atmosferă „de tip lounge”.

         Rețineți faptul că bateria are o autonomie de 500 km. Prețul începe de la doar 40.000 dolari.

TESLA CYBERTRUCK

         Producătorul descrie acest model drept…. „un model retro-futurist cu accente spațiale”. Este un model foarte îndrăzneț de mașină realizat din oțel inoxidabil rezistent la lovituri, care are o serie de unghiuri extreme. Acest model a fost anunțat încă de anul trecut din luna noiembrie. CEO-ul firmei Elon Musk a declarat atunci următorul lucru: „Scopul a fost să construim un camion foarte dur care nu doar pare dur”.

Altfel… de automobile! 13 modele inedite(Deschide intr-un tab nou)

         Pentru acest model ne așteptăm la o autonomie de până la 800 de km și un preț de pornire de 39.900 dolari. Este prețul pentru modelele prevăzute cu un singur motor. Prețul de pornire pentru modelele cu trei motoare începe de la suma de 69.900 dolari.

GMC HUMMER EV SUT

         Este un model electric foarte puternic, un SUV dotat cu până la trei motoare cu o putere de 1000 de cai putere. Autonomia bateriei este de până la 650 de km. Plafonul este detașabil, se încarcă rapid! Persoana care va promova acest model de Hummer se pare că va fi chiar basketbalist-ul Le Bron James.

MUSTANG MACH-E

         Acest Crossover are patru uși și un spațiu pentru depozitat echipamente și alimente. Ediția Performance va atinge distanța de 100 de km mai repede decât modelul Porsche 911 GTS, afirmă tehnicienii companiei FORD!

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)

         Autonomia bateriei este de 500 km, prețul de pornire de doar 43895 dolari. Are tracțiunea pe spate, , autonomia este asemănătoare cu a Crossover-ului compact TESLA MODEL Y.

         Din punctul de vedere al design-ului, modelul MACH-E are garda ridicată de la sol la fel ca un SUV. Păstrează totuși câteva repere specifice mașinilor de tip Mustang: capota lungă, emblema tradițională cu calul de pe capotă, stopuri de frână împărțite în trei.

         Acestea au fost cele mai noi modele de mașini electrice pe care le așteptăm anul acesta în showroom-urile de prezentare. Sperăm că am reușit sa facem o surpriză foarte plăcută tuturor persoanelor pasionate de lumea mașinilor performante. Mai ales pentru cei pasionați de modelele electrice.