Altfel… de automobile! 13 modele inedite

Prezentul articol are ca temă cele mai scumpe, inedite și performante automobile disponibile pe piață la momentul actual. Pentru persoanele nefamiliarizate cu industria producătoare de automobile, este bine de știut faptul că cea mai scumpă mașină din lume costă în momentul de față aproximativ 20 de milioane de lire sterline. Care este aceasta și ce alte automobile se află în top puteți afla parcurgând lista de mai jos:

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide intr-un tab nou)

  1. ROLLS ROYCE BOAT TAIL
  2. BUGATTI LA VOITURE NOIRE
  3. ROLLS ROYCE SWEPTAIL
  4. BUGATTI CENTODIECI
  5. MERCEDES BENZ MAYBACH EXELERO
  6. BUGATTI DIVO
  7. LAMBORGHINI VENENO
  8. TESLA ROADSTER FOUNDERS SERIES
  9. ASTON MARTIN RAPIDE E
  10. MERCEDES-BENZ-SLS-AMG
  11. RIMAC CONCEPT ONE
  12. LOTUS EVIJA
  13. ASPARK OWL

1. ROLLS-ROYCE BOAT TAIL

Modelul Rolls-Roys Boat Tail a fost prezentat chiar luna trecută. Potrivit CNBC, citat de publicația News.ro, acesta reprezintă “cel mai ambițios automobil creat vreodată”. Are doar patru locuri și măsoară 5,8 m lungime. Compania a produs doar 3 automobile de acest tip. 

Este interesant de știut faptul că Rolls-Royce a lansat deja o nouă divizie, Coachbuild. Este vorba despre un program care va permite clienților foarte înstăriți să comande mașini unice.

2. BUGATTI LA VOITURE NOIRE

BUGATTI- MAȘINI DE LUX!(Deschide intr-un tab nou)

În anul 2019, compania Bugatti a prezentat la Salonul Auto de la Geneva cea mai scumpă mașină din lume de atunci. Este vorba despre La Voiture Noire, care costa doar 19 milioane de dolari. Se poate spune că a fost cel mai scump model de autoturism din istorie pentru acea perioadă. Modelul VOITURE NOIRE a aniversat cu succes cei 110 ani de existență ai companiei!

Mașina este dotată cu un model modern de motor de tip quad turbo, are 1480 de CP și 8 cilindri. În ceea ce privește dotările din interior, acestea sunt preluate de la modelele Bugatti Chiron și Divo în mare parte.

Tehnicienii susțin că acest motel de automobil poate atinge 100 de km în doar 2,4 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge mașina este de 400 km/h. Are un șasiu fabricat din fibră de carbon și este prevăzută cu 6 țevi de evacuare. A fost realizat într-un singur exemplar. Fiecare parte componentă a fost făcută în mod manual.

Etienne Salome, designer-ul șef al companiei Bugatti, a declarat presei următoarele lucruri: “Am muncit la acest proiect până când nu a mai suportat îmbunătățiri. Fiecare componentă a fost realizată manual și reprezintă mașina cu o formă perfectă și un finisaj perfect”.

Anumite surse susțin faptul că luxoasa mașină ar fi fost cumpărată de către fostul președinte al grupului Volkswagen, Ferdinand Piech. Potrivit unor surse oficiale, mașina a fost comandată de acesta chiar înainte de a fi construită. Urma să intre în posesia ei abia în anul 2021.

3. ROLLS-ROYCE SWEPTAIL

Nu a fost cea mai scumpă mașină din lume, însă este la fel de elegantă și impunătoare! Cei care se pricep la mașin susțin faptul că acest model de mașină împrumută ușile rotunjite ale modelului Phantom I din anul 1925 și alura modelului Phantom II Stramline Saloon din 1934.

Cele mai rapide mașini din lume(Deschide intr-un tab nou)

Și acest model de autoturism foarte luxos a fost comandat de către un multimilionar misterios la acea vreme. Prețul acestei mașini opulente a fost în anul 2017 de doar 13 milioane de dolari.

Pentru realizarea acestui model a fost nevoie de 4 ani de muncă, fiecare piesă componentă fiind realizată în mod manual. Interiorul este realizat din lemn exotic. Mașina este dotată cu un luminator panoramic foarte elegant, cu răcitor pentru șampanie și un compartiment special pentru servietă.

Giles Taylor, directorul de proiectare de la Rolls-Royce Motor Cars, a făcut următoarele declarații: “Este un Rolls-Royce proiectat și adaptat manual pentru a se potrivi cu un anumit client. Acest client a venit la Casa de la Rolls-Royce cu o idee, împărtășită în procesul de creație în care l-am sfătuit pe pânza lui, iar apoi i-am adaptat pânza respectivă.”.

Modelul acesta a fost creat exact după dorința clientului. Reprezintă un nou început în ceea ce privește compania producătoare. Ca urmare, există zvonuri conform cărora toate modelele de automobile vor fi concepute în funcție de solicitările fiecărui client in parte.

4. BUGATTI CENTODIECI

Producătorul francez de automobile Bugatti Automobiles a prezentat în anul 2020 o mașină sport de producție foarte limitată. Acest model este cu 20 de kilograme mai ușor decât modelul Chiron fabricat de aceeași companie. Are un motor de tip W16 cu 8.000 cm3. Atinge 100 km/h în doar 2,4 secunde, 200 km/h în 6,1 secunde și 300 de km în doar 13,1 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 380 km/h. Producția a fost limitată pentru acest model la doar 10 automobile. Toate modelele au fost vândute înainte de premiera care a avut loc la Monetery. Prețul la acea dată pentru acest model de automobil a fost de 9 milioane de euro/buc.

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

5. MERCEDES BENZ MAYBACH EXELERO

Foarte multă lume a considerat-o drept cea mai frumoasă mașină realizată vreodată. În anul 2005 candida și pentru poziția de cea mai scumpă mașină din lume. Este rezultatul unei colaborări importante cu producătorul de pneuri Fulda.


Surse oficiale susțin faptul că producătorul de pneuri avea atunci nevoie de o mașină care trebuia să depășească viteza de 350 km/h, pentru a testa cauciucurile foarte performante. Un model Maybach fusese deja construit pentru compania Fulda încă din anul 1930.


Astfel, la data de 1 mai 2005, pilotul Klaus Ludwig a condus automobilul Maybach Exelero, care era dotat cu cauciucuri Fulda la Nardo, în Italia. Acesta a atins viteza maximă de 351 km/h. A reprezentat un nou record la acea dată de viteză pentru autoturismele care aveau pneuri de serie.

Greutatea modelului Maybach Exelero este de 2,66 tone, motorul de tip V12, capacitate 5,9 litri, motor pe benzină în 4 timpi cu turbocompresoare. Dezvoltă o putere de 700 CP.

6. BUGATTI DIVO

Este o mașină dotată cu un motor de 8.0 litri și 1500 de cai putere. Prețul acestei mașini era în anul 2018 de aproximativ 5 milioane de euro. Modelul acesta este îmbunătățit cu elemente estetice noi, are noi prize de aer, iar blocurile optice sunt chiar relocate. Spoilerul din față este nou și are un sistem complet nou de ventilare pentru pneuri.
Tehnicienii echipei constructoare spun că forța de apăsare aerodinamică a acestei mașini este de 456 kg, cu 90 kg mai mare decât în cazul modelului Chiron.

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)


Performanțele în viraje sunt net superioare conform modificărilor aduse de constructori. Pe circuitul de la Nardo, modelul Divo este cu aproximativ 8 secunde mai rapid decât Chiron.
Culoarea predominantă a mașinii este “Titanium Liquid Silver” cu finisaje mate. La aceasta se alătură culoarea “Divo Racing Blue” – o nuanță de turcoaz pentru elementele de jos ale caroseriei. În interior, în zona șoferului predominantă este culoarea turcoaz. În zona pasagerului, nuanța este mai deschisă ca intensitate. Întrepătrundere celor două culori e interesantă și plăcută privirii.


Volanul este acoperit în mod parțial în Alacatara, padelele de pe ambele părți fiind mult mai ferme. Consola centrală asigură chiar un suport mai bun, susțin constructorii acestui model.
Mașina cântărește 1961 kg, este cu 35 de kg mai ușoară decât modelul Chiron. Motorul este de tip W16, cvadri-turbo, are o capacitate de 8,0 litri și generează doar 1500 de CP. Transmisia este de tip automat și are 7 trepte. Viteza maximă este limitată electronic la 380 km/h.


Noul model Bugatti Divo va fi produs într-o ediție limitată de numai 40 de bucăți. La acea dată, toate cele 40 de unităti erau deja comandate.
Numele mașinii provine de la numele lui Albert Divo, un pilot francez care a câștigat de două ori pentru acest producător cursa Targa Florio la finalul anilor 1920.

7. LAMBORGHINI VENENO

În anul 2013, Lamborghini VENENO a fost considerat drept cel mai scump model de automobil construit vreodată. Atunci, costul unei astfel de mașini se ridica la nivelul a 3,9 milioane de dolari. A fost realizat în anul 2013 în doar 3 exemplare și a avut mai degrabă aspectul unei nave spațiale, decât aspectul unei mașini sport. Modelul a fost lansat cu ocazia împlinirii celor 50 de ani de existență a companiei de automobile.

Lamborghini Veneno este o mașină de curse, în primul rând. Are o putere de 750 de CP și poate atinge 100 de kilometri în doar 2,8 secunde. Motorul este de tip V12 și are o capacitate de 6,5 litri. Viteza maximă pe care o poate atinge fiind de 355 km/h.

Interesant este faptul că numele său provine de la numele celui mai puternic…. taur din istoria coridelor. Acesta a devenit foarte cunoscut în anul 1914, când l-a rănit mortal pe toreadorul Jose Sanchez Rodriguez.

Am prezentat doar câteva modele de mașini extravagante, construite în ultimii 10 ani. Pentru că ne îndreptăm către o altă eră a automobilismului, vă prezentăm în continuare și câteva modele din categoria cele mai scumpe automobile electrice construite până acum în lume.

8. TESLA ROADSTER FOUNDERS SERIES

Este un model de automobil electric care are o autonomie de 1000 de km. Reușește să accelereze de la 0 la100 de km în doar 1,9 secunde. Costul mașinii a fost de 250.000 de dolari și a fost prezentată în anul 2017. Lansarea ei urmează să aibă loc abia în anul 2022.

9. ASTON MARTIN RAPIDE E

Specialiștii susțin faptul că acest model de Aston Martin reprezintă versiunea complet electrică a modelului SPACIDE Sports. Poate atinge 100 de kilometri în doar 4 secunde și ajunge la o viteză maximă de 250 km/h. Modelul nu a fost lansat în serie. Costul estimat a fost de 330.000 de dolari.

10. MERCEDES-BENZ SLS AMG

Este tot o mașină electrică foarte rară. A fost lansată în vara anului 2013 în ediție limitată. Unitatea electrică a acestui model de mașină Mercedes este alimentată de 4 motoare electrice. Capacitatea lor totală este de 740 CP. Accelerează 100 de km în doar 3,9 secunde. Prețul modelului în momentul lansării a fost de 544.000 de dolari, dar a crescut considerabil în timp.

11. RIMAC CONCEPT ONE

Istoria acestui automobil a început chiar în garajul celor care au conceput-o. În anul 2009, investitorii au fost foarte interesați de proiectul acestui model de automobil electric. În felul acesta, a apărut prima mașină sport electrică denumită RIMAC CONCEPT. Este dotată cu 4 motoare electrice, are o putere de 1224 CP și poate accelera 100 de km în doar 2,5 secunde. Viteza maximă atinsă conform constructorilor este de 340 km/h. Autonomia este de 350 km. Prețul mașinii a fost în anul 2013 de 1 milion de dolari. Au fost produse doar opt vehicule de acest tip atunci.

12. LOTUS EVIJA

Este un model de mașină electrică care a fost prezentat publicului în anul 2019. El reprezintă prima mașină electrică din gama Lotus, după cum susțin producătorii. În momentul de față este un prototip. Performanțele sale sunt uimitoare, afirmă specialiștii din domeniu. Capacitatea mașinii este de 2000 de CP și poate accelera 100 de km în doar 3 secunde. Producătorul  britanic intenționează să producă doar 130 de mașini de acest tip. Se estimează că producerea lor va începe la jumătatea acestui an. Costul …. este și el pe măsura performanțelor, respectiv 2,1 milioane de dolari.

13. ASPARK OWL

În urmă cu doi ani de zile în Dubai urma să fie prezentată o mașină electrică foarte interesantă și extravagantă. Este vorba despre modelul Aspark Owl, care dezvolta 2012 CP. Dotată cu 4 motoare electrice, câte două pentru fiecare punte, modelul producătorului japonez reușea cu succes să accelereze 100 de km în doar 1,69 de secunde. Viteza maximă atinsă a fost de 400 km/h. Este un model mai rapid decât modelul Tesla Roadster. Va fi chiar produsă în versiune de serie. 

Extravaganta mașină electrică a fost construită la uzina Manifattura Automobili din Torino. Doar 50 de exemplare au fost realizate. Prețul unui astfel de automobil a fost de doar 2,5 milioane de euro. 

Pasiune, tehnologie de ultimă generație, design extrem de modern sunt cuvintele care caracterizează ceea ce marii producători de automobile au reușit să creeze de-a lungul timpyului. Tenacitatea și iscusința companiilor istorice de aumobile de a face față de fiecare dată situațiilor critice sunt demne de admirat. Acestea constituie modele pe care companiile tinere ar trebui să le împrumute!

Le dorim mult SUCCES în continuare! Așteptăm automobile cât mai performante și cât mai atrăgătoare ca design în viitor.  

Sursa foto netcarshow.com