Mașini electrice lansate în anul 2020!

Mașini electrice lansate în anul 2020 este un subiect de actualitate! Aproape toate companiile producătoare de autoturisme sunt interesate de fabricarea modelelor electrice și mai ales de performanțele pe care acestea le ating.

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide intr-un tab nou)

Este foarte recomandat să fim la curent cu noutățile din acest domeniu! Implicarea noastră în limitarea consumului resurselor naturale precum și în limitarea poluării este un lucru demn de salutat și de apreciat. Prezentăm în continuare câteva modele interesante de mașini electrice fabricate de către producătorii celebri cu tradiție îndelungată în această industrie:

  1. VOLVO XC40 RECHARGE
  2. ASTON MARTIN RAPIDE E
  3. MINI COOPER SE
  4. VOLKSWAGEN ID.3
  5. POLESTAR 2
  6. AUDI E-TRON GT
  7. BMW IX3
  8. RIVIAN R1T

Ce modele de mașini electrice sunt așteptate în showroom-uri în anul 2021?

MUSTANG MACH-E, TESLA CYBERTRUCK

VOLVO XC40 RECHARGE este unul dintre modelele cele mai reușite de mașini electrice lansate în anul 2020. Este interesant de cunoscut faptul că acesta este primul model dintr-o serie de mașini pe care producătorul intenționează să le lanseze în anii următori. Aceasta este varianta electrică a modelului XC40. Performanțele motorului sunt impresionante, spațiul din interiorul mașinii este foarte generos.

VOLVO – mai mult de 85 de ani de istorie fascinantă!(Deschide intr-un tab nou)

Volvo XC 40 Recharge are două motoare electrice, care dezvoltă împreună 408 CP. Sunt dispuse pe fiecare ax al mașinii, modelul poate accelera până la 100 km/h în doar 4,9 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 180 km/h. Autonomia oferită de baterie este de 370 km, iar timpul de încărcare este de aproximativ 8 ore. Exista și modul de încărcare Super Charge, bateria poate ajunge de la 10%-80% în doar 33 de minute, dacă stația de încărcare are o putere de 150 kW DC.

Mașinile electrice: tot ce trebuie să știi despre ele(Deschide intr-un tab nou)

Citeste mai mult despre istoria Volvo

Putină lume cunoaște faptul că primul automobil marca VOLVO a fost lansat  in anul 1927. Această companie …

ASTON MARTIN RAPIDE E este un model extravagant de automobil britanic care se aliniază cu succes celorlalte mașini electrice lansate în anul 2020. Acest model se va fabrica în serie mică, doar 155 buc. Performanțele acestui mic bolid sunt foarte impresionante, atinge o viteză de 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Cele două motoare sunt poziționate pe axul din spate și dezvoltă împreună o putere de numai 600 CP. Autonomia anunțata de producător este de 320 km. Faptul că este un model de lux este confirmat de prețul de numai 330.000 dolari. Oricum, design-ul este impecabil iar performanțele tehnice de invidiat!

Ce modele de mașini electrice sunt așteptate în showroom-uri în anul 2021?(Deschide intr-un tab nou)

MINI COOPER SE 

Curiozități auto(Deschide intr-un tab nou)

Acesta este primul automobil electric lansat de către producătorul britanic. Prețul unui astfel de automobil nu este deloc mare, 33082 EURO. Un lucru foarte interesant este diferența de doar 2000 de euro față de modelul clasic pe benzină. Este dotat cu un motor electric care are o putere de 184 CP la care se adaugă o baterie de capacitate 28,9 kWh. Autonomia anunțată de producător este de 200 km. Acel model de automobil poate accelera de la 0-100 km/h în intervalul de timp 7,3 secunde. Pentru varianta standard mașina este prevăzută cu aer condiționat și faruri LED.

VOLKSWAGEN ID.3 

Altfel… de automobile! 13 modele inedite(Deschide intr-un tab nou)

Este un model de autoturism electric accesibil, care este potrivit atât pentru deplasările lungi din afara orașelor cât și pentru drumurile zilnice din interiorul acestora. Are mult mai multe dotări comparativ cu modelele anterioare produse de compania VOLKSWAGEN. De asemenea, oferă mai multe avantaje decât multe modele din seria mașini electrice lansate în anul 2020.

Autonomia este foarte bună, 420 km, motor electric puternic de 200 CP.

Modelul standard de bază este dotat cu volan îmbrăcat în piele multifuncțional, roți de 18 inch, jante din aliaj, sistem de comenzi vocale, sistem de navigație de tip Discover Pro, scaune încălzite, etc. Prețul este de 36.000 pentru varianta standard cu TVA inclus. Dacă achiziția are loc în România beneficiați de suma de 10.000 euro acordată prin programul Rabla Plus. 

Pentru varianta Medium dotările suplimentare sunt mult mai generoase. Și prețul este mai ridicat, 41.800 EURO. Geamuri fumurii laterale spate, lunetă, mânere iluminate, lumini IQ light, pachet Keyless Advanced, faruri LED sunt îmbunătățirile pe care producătorul le oferă pentru această clasă de calitate.

Varianta de top are un preț de pornire care începe de la suma de 47.500 EURO, TVA inclus. Enumerăm principalele dotări suplimentare: cockpit cu infotainment, plafon panoramic culisant, head-up-display, Travel Assist, Lane Assist, Emergency Assist, Side Assist, sistem de sunet premium, interfață pentru telefonul mobil, scaune speciale cu suport lombar, etc.

POLESTAR 2

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)

Această marcă de automobile face parte din grupul de suedez de firme VOLVO, deținut astăzi de compania chineză Geely. Polestar 2 este un vehicul complet electric cu tracțiune integrală de 300 kW sau 408 CP. Autonomia este foarte bună – 500 km. Accelerează de la 0-100 km în doar 4,7 secunde. Are două motoare electrice montate pe ambele axe. Prețul de pornire este 49.900 lire sterline. În interior este prevăzut cu un sistem infotainment Android pe un ecran de 11 inch.

AUDI E-TRON GT este cea de-a treia mașină complet electrică  produsă de compania AUDI. Este prevăzuta cu două motoare electrice de 590 CP. Tracțiune integrală. Atinge 100 km în doar 3,5 secunde. Autonomia este de doar 400 km, cu reîncărcare de 80% în doar 20 minute. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 240 km/h. Prețul estimat este de 100.000 lire sterline.

BMW IX3

Acest model este primul de tip SUV integral electric produs de către compania BMW. Poate accelera de la 0-100 km în doar 6,3 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 200 km/h. Motorul electric este de 270 CP iar autonomia anunțată de producător este de aproximativ 450 km. O autonomie foarte bună! Prețul de pornire este pe măsură, respectiv 70.000 EURO.

RIVIAN R1T

Este un autoturism fabricat de compania americană RIVIAN, specializată în producerea de vehicule electrice. Acest model este printre primele pick-up-uri complet electrice disponibile pe piața încă din anul 2020. Este un model similar cu modelul TESLA CYBERTRUCK. Este dotat cu trei tipuri de baterii, de 105,135 și 180 kWh. Autonomiile anunțate de producător sunt de 370, 480 și respectiv 600 km. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 200 km/h. Cele 4 motoare electrice dezvoltă împreună 765 CP. Prețul de pornire este pe măsură, respectiv 70.000 DOLARI.

Acestea au fost modelele cele mai importante de mașini electrice de top care încep să fie disponibile pe piață pentru orice persoană interesată în număr din ce în ce mai mare. Sunt foarte moderne, au un design îndrăzneț si caracteristici tehnice remarcabile. Va fi cu adevărat dificil să alegeți modelul preferat. Nu uitați să cereți toate detaliile necesare pentru accesarea programului RABLA. Prețul poate deveni mult mai redus în această situație. DRUM BUN!!