Scaunele auto pentru copii!

Pentru familiile care au copii mici, scaunele auto pentru copii sunt o achiziție imperios necesară. Chiar dacă oferta de produse de acest gen este foarte mare, iată câteva informații interesante care vă pot prinde bine dumneavoastră sau prietenilor în momentul în care decideți să cumpărați un asemenea dispozitiv.

Scaunele auto pentru copii au un termen limitat de utilizare

Uneori suntem neatenți, ne grăbim și nu citim tot ce este inscripționat pe produs. De asemenea, vânzătorii uită să ne avertizeze de faptul că, la un moment dat, scaunele auto pentru copii devin casante și producătorul nu mai răspunde de eventualele accidente în care sunt implicați copiii.

Așadar, vă rugăm să rețineți faptul că scaunele auto pentru copii sunt produse care au termen de valabilitate. În general, ele sunt garantate aproximativ 7 ani. Indiferent de producătorul ales, este recomandat să verificați dumneavoastră personal termenul de valabilitate inscripționat pe produs. Rețineți acest termen, pentru a ști dacă va mai fi util produsul pentru alt copil mic, câțiva ani mai târziu.

Sursa: Scaune auto copii si marsupi

Direcția corectă de montare

Mulți părinți preferă, în mod eronat, să își transporte copilul cu fața la direcția de mers. Totuși, specicialiștii îi sfătuiesc să procedeze diferit. Medicii pediatri și legislația actuală obligă poziționarea copilului cu spatele la direcția de mers, cel puțin până ajunge la vârsta de 15 luni. Testele realizate de specialiștii din domeniu au descoperit faptul că mersul cu spatele este mai sigur de 6 ori!!

Astfel, dacă o mașină rulează cu o viteză de 56 km/oră și copilul este așezat în scaun cu fața la mers, în cazul în care apare o coliziune, șansele de apariție a unei fracturi cervicale la copil sunt extrem de mari. Este motivul pentru care, în prezent, producătorii de astfel de articole aleg să producă scaune auto pentru copii cu spatele la mers până la vârsta de chiar 4 ani. Există, de asemenea, produse de acest gen care permit și montarea aceluiași scaun cu fața la mers. Însă, atenție, acest lucru este legal după ce copilul a împlinit cel puțin 15 luni!

Montarea scaunelor auto pentru copii

Rugați o persoană cu experiență și cu atestat să vă monteze și să vă verifice scaunul auto pentru copii! Chiar dacă anumiți vânzători au și cursuri de calificare pentru personalul companiei în ceea ce privește montarea unui scaun auto, nu întotdeauna acest lucru este valabil. Așadar, chiar dacă va fi un efort în plus, vă recomandăm să solicitați ajutorul unei persoane calificate. Mai ales dacă nu ați mai folosit niciodată până acum un astfel de produs.

Care poate fi consecința unui scaun auto pentru copii instalat incorect?

Este simplu! Scaunele auto pentru copii se pot dezmembra în timpul unui accident simplu sau complex, motiv pentru care este bine să nu faceți compromisuri.

Sursa: Scaune auto copii si marsupi

Cel mai sigur loc pentru instalare

Deși nu există nici o regulă bine definită, specialiștii susțin faptul că scaunele auto pentru copii trebuie să fie montate aproape de centrul mașinii. Altfel spus, dacă spațiul vă permite, este foarte bine să așezați scaunul auto pe mijlocul banchetei din spatele mașinii. Acesta este locul în care copilul va fi departe de toate sursele potențiale de lovire în cazul unui accident rutier.

Dacă mașina nu permite montarea în acest loc, atunci următorul loc indicat este cel situat în dreapta-spate șofer. Este locul cel mai ferit de traficul de pe sensul opus.

Sistemul ISOFIX de prindere

În momentul de față, există două sisteme omologate de prindere a scaunelor auto pentru copii: ISOFIX și sistemul de prindere pe bază de centură.

Conform studiilor și testelor realizate, se pare că cel mai sigur sistem de prindere a scaunelor auto este sistemul ISOFIX.

ISO reprezintă abrevierea pentru International Standards Organisation și FIX înseamnă fixare. Acesta reprezintă, de fapt, un sistem standardizat la nivel internațional de prindere și montare a scaunelor auto în autoturism. A fost inventat în anul 1997, iar inventatorul este producătorul de scaune auto Britax Romer în parteneriat cu celebrul constructor german de automobile Volkswagen.

Concret, sistemul de prindere a scaunelor auto pentru copii este format din două bare metalice care sunt prevăzute cu doi clești de fixare speciali. Aceștia se îmbină cu sistemul mașinii foarte bine. Cele două bare metalice sunt poziționate în partea din spate-jos a scaunului auto.

Sursa: Scaune auto copii si marsupi

Alegeți calitatea înaintea reclamelor

Deoarece scaunele auto sunt elementare pentru siguranța copiilor mici și foarte mici, legislația actuală are reglementări foarte stricte în acest domeniu și la noi în țară. Spre exemplu, pentru a putea fi comercializate, aceste produse trebuie să îndeplinească anumite standarde și trebuie să parcurgă cu succes anumite teste. Dacă bugetul dumneavoastră nu este foarte generos, nu trebuie să cădeți în capcana reclamelor excesiv de agresive. Produsele scumpe nu sunt mai sigure, în acest caz, decât produsele cu preț mediu sau mai scăzut. În această situație, important este ca produsul să fie testat conform cerințelor și să fie corect instalat și utilizat.

Produs listat pe Babyshor.ro

Poti accesa website-ul Babyshor.ro pentru a cumpara un scaun auto pentru cel mic.

Pregătirea copiilor pentru drum

Nu este recomandat să îmbrăcați copiii cu geci sau paltoane groase, atunci când vor fi transportați în scaune auto!

Specialiștii din acest domeniu susțin faptul că acest lucru poate fi periculos pentru ei, deoarece îmbrăcămintea poate împiedica centura de siguranță să acționeze corect în caz de accident. În schimb, în sezonul rece, îi puteți înveli pe cei mici cu pături groase sau geci așezate peste scaunele auto pentru copii.

Vă recomandăm să puneți întotdeauna cât mai multe întrebări vânzătorilor sau persoanelor responsabile de activitatea magazinelor online care comercializează astfel de produse. Este foarte important să primiți toate informațiile, cu atât mai mult cu cât aceste produse sunt fabricate pentru categorii precise de vârstă. Contează mult siguranța copiilor dumneavoastră, mai ales în traficul aglomerat din zilele noastre.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi și de această dată! Sperăm că informațiile oferite vă vor fi de folos într-o bună zi. Până la următorul articol, vă invităm să vizitați și site-ul de anunțuri gratuite Triauto.ro. Drumuri bune!