Mașini de lux înregistrate în România în 2020

Revista Autoexpert a realizat, în anul 2020, un articol despre mașinile de lux care erau înregistrate în România atunci. Pentru că ni s-a părut o temă foarte interesantă, vă prezentăm și dumneavoastră cele mai importante mașini de lux înmatriculate în țara noastră anul trecut.

Ce mașini preferă vedetele?(Deschide intr-un tab nou)

Preferințele deținătorilor auto din România

Chiar dacă majoritatea populației României deține mașini ieftine, foarte multe realizate de industria autohtonă auto, există și numeroase mașini de lux înregistrate deja la noi în țarăm care își vor păstra sau poate chiar spori valoarea în timp.

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide inr-un tab nou)

Conform revistei Autoexpert.ro, la sfârșitul anului 2019 erau înregistrate în România un număr de 8.749.390 de autovehicule. Mai puțin de 400.000 sunt mașini mai noi de doi ani. Peste 78% din numărul total de mașini au peste 11 ani vechime, respectiv 6.880.236. Mulți români au înmatriculat în special în ultimii 30 de ani și mașini de lux foarte scumpe, în România. Majoritate au un preț mai mare de 100.000 de euro.

1. Rolls-Royce

Spre exemplu, Rolls-Royce sunt considerate cele mai luxoase mașini din lume. La finalul anului trecut erau înmatriculate 183 de autoturisme de acest tip la noi în țară. 12 dintre cele 183 de autoturisme Rolls-Royce au fost achiziționate în ultimii 2 ani. Jumătate dintre ele sunt model SUV Cullinan, cu prețul de pornire de 265.000 de euro, fără TVA. Tot în această perioadă, românii au mai cumpărat 3 mașini de tip Rolls-Royce Wraith și câte un model Dawn, Ghost și Phantom

Altfel… de automobile! 13 modele inedite(Deschide intr-un tab nou)

În ceea ce privește numărul mașinilor de lux Rolls-Royce mai vechi de 20 de ani, acesta este de 105. Toate sunt înmatriculate în România! Cele mai reprezentative modele sunt următoarele: Corniche, Silver Spur, Silver Shadow sau Silver Spirit.

2. Bentley

De asemenea, România se poate lauda deja și cu un număr de 483 de autoturisme marca Bentley. Dintre acestea, 84 de mașini au fost achiziționate în ultimii doi ani. Este vorba despre modele celebre Continental (CT) în număr de 35 și Bentayga (33). Există înmatriculate și 28 de autoturisme Bentley fabricate în urmă cu 20 de ani în România. Este vorba despre modelele Arnage, Derby, Continental, Silver Cloud și Standard Saloon.

Industria auto pe scurt(Deschide intr-un tab nou)

3. Aston Martin

Tot la noi în țară, 96 de persoane au înmatriculat modele variate de autoturisme marca Aston Martin, dintre care 10 în ultimii doi ani. Cele mai populare modele de mașini de lux Aston Martin sunt DBS și DB11. 6 dintre aceste modele de mașini sunt mai vechi de 20 de ani, restul având între 11 și 15 ani vechime.

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

4. Ferrari

Mulți români au preferat mașinile Ferrari. La noi în țară sunt deja înmatriculate 261 de mașini sport de acest tip, dintre care 34 au maxim 2 ani vechime. Modelele cele mai importante sunt Ferrari Portofino (8), 488 GTB (5), 488 Spider (6) sau 812 Superfast (5). Foarte valoroase sunt și cele 26 de modele de autoturisme sport Ferrari care au peste 20 de ani vechime. Cele mai reprezentative modele sunt F355 Spider, 550 Maranello și 360 Modena.

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)

5. Maserati

Mașinile de lux marca Maserati au fost și ele preferate de români. Este vorba despre 511 mașini de acest tip înmatriculate. Cel mai popular este SUV-ul Levante, versiunea Diesel. Avem și 25 de mașini Maserati mai vechi de 20 de ani, respectiv Mistral, 2.24V și Biturbo.

6. Lamborghini

Lamborghini are de asemenea, destul de mulți admiratori în România. Doar 5 modele de mașini Lamborghini au peste 20 de ani vechime în România. Restul, în număr de 114 sunt modele mai recente.

7. Cadillac

Cadillac este o marcă care a fost preferată mai puțin de români. Sunt înmatriculate la noi în țară 535 de modele, din care doar 6 au maxim 2 ani vechime. Cel mai popular model mai vechi de 20 de ani este un Coupe de Ville.

8. Porsche

Porsche este și ea o marcă care se situează printre preferințele românilor. Avem 8.209 mașini înmatriculate de acest tip, dintre care 1.105 au mai puțin de doi ani vechime. Este vorba despre modelele Cayenne și Macan. Sunt înregistrate și modele 911 Carrera și Boxster, ambele au vechime mai mare de 20 de ani.

Așadar, putem afirma că parcul auto din România se reface din ce în ce mai mult. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că afacerile din România încep să se dezvolte din ce în ce mai mult în ultimul timp!

Mașini de lux înmatriculate în România în anul 2020

Deși piața afacerilor din România a început să regreseze în anul 2020 datorită pandemiei de COVID-19, cel mai scump automobil din România înmatriculat la sfârșitul anului 2020 a fost un Ferrari 488 Pista Spider. Acesta a costat 417.000 de euro. A doua mașină a fost un SUV Rolls – Royce Cullinan de 400.000 de euro. Urmează a treia mașină scumpă, un model Porsche 911 Speedster de 270.000 de euro. A mai fost vândut în luna decembrie și un model de GTE Lusso T Ferrari care a costat atunci 260.000 de euro.

Pe data de 10.06.2021 a fost postat un anunț pe Facebook potrivit căruia Registrul Auto Român a înmatriculat un superb model de mașină de lux Bugatti Veyron 16.4 care costă aproximativ 2 milioane de dolari. Așadar, astfel de bolizi încep să apară și pe drumurile din România cât de curând!

Rolls-Royce Cullinan

La final, vă prezentăm câteva date tehnice despre superbul model de mașină de lux Rolls-Royce Cullinan. Merită toată atenția din partea noastră, deoarece arată impecabil!

Acest model a fost comparat cu un adevărat bolid al drumurilor. Este o mașină foarte robustă și extrem de elgantă, mai ales în variatele de culori închise. Este echipată cu un motor de tip twin-turbo cu capacitate de 6.7 litri, 12 cilindri, care dezvoltă nici mai mult, nici mai puțin de 563 de CP. Automobilul cântărește aproximativ 3 tone. Este un gigant al șoselelor bune! Interiorul este superb finisat și sunt disponibile mai multe opțiuni de utilare. Prețurile de pornire încep de la aproximativ 350.000 de euro și poate fi comandat direct din România.

Dacă am reușit să vă prezentăm lucruri interesante despre mașinile de lux din România, ne bucurăm nespus de mult. Românii încep să acorde interes mașinilor de foarte bună calitate, iar noi vom reveni curând cu alte articole interesante din lumea auto!

Sursa foto: netcarshow.com & wikimedia.org