VOLVO – mai mult de 85 de ani de istorie fascinantă!

Putină lume cunoaște faptul că primul automobil marca VOLVO a fost lansat  in anul 1927. Această companie suedeză celebră deja, produce în momentul de față nu numai autoturisme foarte performante ci și motoare performante, echipamente conexe, camioane și vehicule comerciale. Interesant este faptul că  în anul 1999 divizia de automobile a fost vândută companiei Ford, pentru ca în anul 2010 departamentul să fie revândut companiei chineze Geely.

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide intr-un tab nou)

Multe companii mari și celebre producătoare de automobile au luat astfel de decizii în prezent. Este și cazul companiei Land Rover care a vândut acțiunile sale companiei BMW. Și nu numai!

  1. Primii fondatori au fost doi prieteni.
  2. Prima mașină produsă sub marca Volvo
  3. Incă din anul 1920, au fost foarte bine echipate
  4. Istoria vagoanelor fabricate de compania Volvo
  5. Unul din cele mai memorabile modele din toata istoria acestui producător

Primii fondatori au fost doi prieteni.

Mai este interesant de știut, și faptul că ,istoria acestei companii a început de fapt încă din anul 1915!! Au existat doi fondatori atunci, Gustaf Larson și Assar Gabrielsson. Mai precis, această companie a început ca filială a companiei SKF care producea rulmenți la acea dată. Doi prieteni care au urmat același colegiu trecuți de mult de perioada tinereții și-au unit forțele și au pus bazele unei companii care urma să devină celebră în scurt timp!! 

Industria auto pe scurt(Deschide intr-un tab nou)

Assar Gabrielsson
Gustaf Larson

Numele companiei VOLVO provine din limba latină si înseamnă “rotire”. Acest nume a fost utilizat de către societatea mamă inițial – celebra companie SKF. Primul sediu a fost în localitatea suedeză Goetheburg unde se află și în prezent.

Prima mașină produsă sub marca Volvo.

Prima mașină produsă sub marca VOLVO  a fost modelul OV4 (Jacob) fabricată în anul 1927. O mașină dotată cu un motor în 4 cilindri  și o capacitate de 28 CP, dotată cu un capac deschis, viteza maximă atinsă fiind de doar 90 km/h. Ce este drept, un record remarcabil de viteză pentru acele timpuri!

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

Pentru că ambițiile celor doi amici au fost foarte mari, un an mai târziu, în 1928, echipa de constructori a fabricii VOLVO reușește să finalizeze modelul Sedan PV4. În primul an reușit cu succes să vândă peste 250 de mașini de acest tip iar în următorul an peste 1000 de bucăți

Incă din anul 1920, au fost foarte bine echipate.

Interesant de reținut este faptul că, mașinile marca Volvo, încă din anul 1920, au fost foarte bine echipate în interior: jaluzele pentru ferestre, scaune din piele cu arcuri, panou frontal din lemn, etc. Unul din cele mai faimoase modele a fost modelul PV800 care a avut succes timp de două decenii!!

Land Rover – o poveste britanică de succes!(Deschide intr-un tab nou)

Apoi, în anul 1943 compania suedeză VOLVO lansează cu succes primul model de automobil cu corp monococ. Datorită faptului ca Suedia nu a participat activ în Al Doilea Război Mondial, producția fabricii nu a avut de suferit mult în acea perioadă.

Istoria vagoanelor fabricate de compania Volvo.

În perioada 1953-1969 începe istoria vagoanelor fabricate de compania Volvo. Vagon sedan, coupé sau vagon, indiferent de tipul lor, toate au reprezentat o adevărată mândrie pentru șoferii suedezi. În această perioadă compania montează pentru prima dată centurile de siguranță prinse în trei puncte.

Este greu de imaginat, însă, acest lucru chiar este real: modelele de mașini din seria 200 au fost fabricate timp de doua decenii, atât de îndrăgite au fost de către clienți. Aproape trei milioane de automobile au fost fabricate în perioada 1974-1993.

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)

Unul din cele mai memorabile modele din toata istoria acestui producător

Este interesant de știut și faptul că modelul de mașină cu trei uși Volvo 480 a fost unul din cele mai memorabile modele din toata istoria acestui producător.

Numărul mare de cumpărători se datorează și faptului că timp de aproape 100 de ani mașinile marca VOLVO au fost considerate printre cele mai sigure mașini din lume.