Istoria Rolls Royce

Industria automobilelor! O poveste de succes!

Rolls-Royce Phantom VIII

         Rolls Royce sau …… lux, perfecțiune, stil, pasiune, comfort, eleganță! Acest producător de autoturisme a reușit să producă automobile de lux mai mult de 100 de ani. Este un jucator important in industria automobilelor.

Cele mai frumoase mașini din lume!(Deschide intr-un tab nou)

Puțină lume cunoaște faptul că, în cei 100 de ani de existență, au fost produse aproximativ doua zeci de modele. Doar atât! Este un lucru greu de crezut dacă ne gândim că ceilalți producători lansează modele noi de mașini la interval de câțiva ani.

         Ei bine, Rolls Royce nu procedează în felul acesta. Pentru această companie fiecare detaliu este important. Fiecare mașină este o adevărată opera de arta în adevăratul sens al cuvântului.

Despre fondatorii companiei Rolls Royce!

Ce modele de mașini electrice sunt așteptate în showroom-uri în anul 2021?(Deshide intr-un tab nou)

         Cei doi fondatori au fost Charles Rolls și Frederick Henry Royce. Frederick Royce s-a născut în anul 1863 în localitatea Alvator (Lincolnshire). Provenea dintr-o familie de moșieri. A început să lucreze încă de la vârsta de 10 ani. Era distribuitor de ziare și telegrame. Cu toate acestea nu a încetat să studieze mai târziu matematica și limbile străine. Istoricii spun că Henry Royce era pasionat de ingineria electrică.

Charles Rolls și Frederick Henry Royce
Charles Rolls și Frederick Henry Royce

         Primul loc de muncă a fost în compania Hiram Maxim, recunoscut ca fiind inventatorul mitralierei care îi poartă și numele. Ambiția lui a fost atât de mare, încât, împreună cu un foarte bun prieten, a reușit sa fondeze în Manchester propria firmă. Istoricii spun că în anul 1903 Henry Royce a cumpărat o mașină franceză Decauville. Aceasta funcționa atât de defectuos încât acesta, inginer fiind, a fost nevoit să o repare și să o îmbunatățească constant.

         Era un inginer foarte priceput! Nu a avut nevoie decât de un an de zile pentru a crea propria sa mașină. Mașina creată de el funcționa foarte bine și nu costa decât 395 de lire sterline.

         Prietenul său Charles Rolls provenea dintr-o familie nobilă foarte înstărită. Pasionat și el de inginerie a devenit și el pasionat de automobile. Încă de când studia la Cambridge a devenit propietarul unei mașini Peugeot Phaeton pe care a primit-o cadou chiar de la tatăl acestuia.

         Din cauza acestei pasiuni, Charles Rolls a deschis o companie care vindea mașini, CS Rolls & Co. Nu este de mirare ca  Charles Rolls a reușit sa transforme aceasta companie în cel mai mare dealer auto britanic. Și totuși acest nu s-a oprit aici. Visul său era să fabrice mașini!

18 descoperiri care au revoluționat industria auto!(Deschide intr-un tab nou)

         Cei doi ingineri pasionați de industria automobilelor s-au cunoscut în anul 1904! La sfârsitul acestui an a fost creată celebra companie Rolls-Royce. Frederick Royce era un creator excelent de mașini din punct de vedere tehnic iar Charles Rolls un foarte bun comerciant care avea deja o rețea mare de distribuitori.

         Așa a început povestea de succes a gigantului Rolls-Royce. O poveste captivantă, frumoasă și inedită. O poveste despre prietenie dar și despre complementaritate.

         Care este numele primului model de succes?

         Rolls-Royce Silver Ghost din 1906.

Istoria Rolls-Royce | Silver Ghost
Rolls-Royce Silver Ghost din 1906

         Ce a urmat apoi?

         O calătorie în America facută de către Charles Rolls avea să schimbe multe lucruri în bine. A fost soluția cea mai bună pentru perioada critică datorată primului război mondial, spun istoricii.

FIAT – povestea lor a început acum 120 de ani!(Deschide intr-un tab nou)

         Cu ocazia călătoriei sale în America, întâlnirea dintre Charles  Rolls și frații Wright intră din nou  în istorie! Este momentul în care acesta descoperă o nouă pasiune – aviația. Succesul acesta, însă nu a durat prea mult. Datorită acestei pasiuni, la numai 30 de ani Charles Rolls se stinge din viață într-un accident nefast de avion. În felul acesta compania devine în exclusivitate propietatea prietenului său Frederick Royce.

         Acesta reușește cu succes să transforme mașinile companiei în mașini de succes pentru curse. În anul 1931 compania hotăraște sa cumpere acțiunile firmei Bentley care trecea printr-o perioadă foarte grea, ajungând chiar la faliment.

Cele mai rapide mașini din lume(Deschide intr-un tab nou)

         Anul 1933 a reprezentat un an greu pentru istoria acestei companii. În acest an moare și Frederick Royce.

         Perioada care a urmat nu a fost deloc ușoară. Cu toate acestea, compania a continuat să aibă un traseu ascendent. În anul 1950 lansează modelul Phantom IV! O mașină destinată exclusiv casei regale! Un adevărat triumf!

Industria auto pe scurt(Deschide intr-un tab nou)

The Phantom IV by Rolls-Royce
Phantom IV. Perioada productie 1950–1956

         Puțină lume cunoaște faptul că, în ciuda tuturor succeselor sale, compania se îndreaptă catre faliment în anul 1971. În acel moment, însă, gratie guvernului britanic, compania Rolls-Royce primește un ajutor substanțial de la acesta, în valoare de 250 milioane de dolari. Modelul Rolls -Royce Cornich a fost realizat imediat !

Mașini electrice lansate în anul 2020!(Deschide intr-un tab nou)

          Este interesant de știut faptul că modelul Silver-Spur II este cel mai faimos. Nu se produc decât 25 de astfel de autoturime pe an. Iar costul lui este de numai 300.000 de dolari. O investiție deloc lipsită de importanță!

         Începând cu anul 1998, controlul companiei este preluat de către conducerea companiei BMW. Inclusiv controlul brandului Bentley. Transferul a fost finalizat în anul 2003. Cu ocazia centenarului, compania a lansat modelul Rolls-Royce 100 EX.

         Se spune că fiecare masină Rolls-Royce este supusă unei proceduri speciale de verificare. Mai precis, fiecare mașină nou fabricată este rulată 2000 de km. Apoi, este demontată piesă cu piesă. Verficarea lor este obligatorie. După acest procedeu are loc asamblarea finală, montajul și vopsitul caroseriei!

         Rolls-Royce este o companie care asamblează masinile doar în Marea Britanie!

         Fiecare persoană care dorește să achiziționeze un astfel de model de mașină poate opta pentru una din 500 de nuanțe de culori disponibile!

         Pentru a obține culoarea și strălucirea perfectă este nevoie de numai 12 straturi de vopsea nitro! Fiecare strat este lustruit înainte de a fi aplicat următorul strat de vopsea! In industria automobilelor acest lucru

Structura și părțile componente ale unei mașini(Deschide intr-un tab nou)

         Aceasta este, pe scurt, povestea celebrului producător britanic care a reușit sa scrie istorie în întreaga lume. O poveste despre prietenii adevărate, despre pasiune, despre pricepere, eșecuri, succese, tenacicitate, tradiție și principii. Multe din aceste lucruri nu le mai regăsim din păcate, astăzi, cu ușurință. Poate pentru că traim într-o lume mult prea modernă, preocupată în special de câștiguri rapide, produse de serie, competiție extremă și superficialitate.

11 thoughts on “Istoria Rolls Royce

  1. Thanks for your tips. One thing I’ve noticed is the fact banks in addition to financial institutions have in mind the spending behavior of consumers plus understand that most of the people max away their credit cards around the breaks. They sensibly take advantage of this real fact and then start flooding your inbox plus snail-mail box by using hundreds of 0 APR card offers right after the holiday season ends. Knowing that if you’re like 98 of American open public, you’ll hop at the possible opportunity to consolidate credit debt and shift balances to 0 apr interest rates credit cards.

  2. Hi there, I found your site by means of Google while searching for a similar subject, your web site got here up, it appears to be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  3. Hi! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

  4. Excellent blog here! Also your web site rather a lot up very fast! What web host are you using? Can I get your associate link for your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

  5. Great post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

  6. One thing I’d really like to say is that before purchasing more laptop or computer memory, check out the machine into which it is installed. In the event the machine can be running Windows XP, for instance, the particular memory ceiling is 3.25GB. Installing more than this would easily constitute a new waste. Make sure one’s mother board can handle your upgrade quantity, as well. Interesting blog post.

  7. Hi! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

  8. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any methods to help prevent content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

  9. This site can be a stroll-via for the entire information you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l positively uncover it.

Comments are closed.